free website templates

O vinu

Kupinovo vino ( tj. kupina ) najbogatiji je prirodni izvor apsorbljivog željeza.
Željezo je sastavni dio hemoglobina koji je "odgovoran" za transport kisika krvotokom do stanica. Pomanjkanjem željeza usporen je transport kisika, stanice ga ne dobivaju dovoljno, stoga organizam pokazuje znakove slabosti ( vrtnja, vrtoglavica, opća slabost ). Kako se željezo ne može sintetizirati u organizmu nužno ga je unjeti u organizam da se normalizira opskrba kisikom.
Preporuča se uzimati 2 puta dnevno po 1 - 1,5 dcl.
Za upotrebu kod djece, dijabetičara i osoba sa visokim pritiskom konzultirajte se sa svojim liječnikom.

a ) VITAMINI ; vitamin C, provitamin A, P, E, B kompleks, folna kiselina, H vitamin ( biotin ), K5, niacin
b ) MINERALNE TVARI; željezo, magnezij, kalcij, kalij, cink. molibden, mangan

- gustoća između 1,0650 i 1,0700 kg/dm3
- sadržaj alkohola između 90 i 110 g/dm3 odnosno 11,6 i 14,0 vol %
- sadržaj ekstrakta između 175 i 185 g/dm3
- sadržaj kiselina ( računajući na vinsku ) između 6,5 i 11 g/dm3
- ostatak šećera iskazano kao invert između 140 i 200 g/dm3
- sadržaj pepela između 0,9 i 1,7 g/dm3.

Znanstveni radovi na temu kupinovog vina

Kliknite na sliku ili tekst

Feroz

Evaluation of Mineral and Heavy Metal Contents in Croatian Blackberry Wines

by Daniela AMIDŽIĆ KLARIĆ , Ilija KLARIĆ , Darko VELIĆ  and Irena VEDRINA DRAGOJEVIĆ

© Copyright 2018 Feroz - Darko Ivančan