web maker

O vinu

Kupinovo vino ( tj. kupina ) najbogatiji je prirodni izvor apsorbljivog željeza.
Željezo je sastavni dio hemoglobina koji je "odgovoran" za transport kisika krvotokom do stanica. Pomanjkanjem željeza usporen je transport kisika, stanice ga ne dobivaju dovoljno, stoga organizam pokazuje znakove slabosti ( vrtnja, vrtoglavica, opća slabost ). Kako se željezo ne može sintetizirati u organizmu nužno ga je unjeti u organizam da se normalizira opskrba kisikom.
Preporuča se uzimati 2 puta dnevno po 1 - 1,5 dcl.
Za upotrebu kod djece, dijabetičara i osoba sa visokim pritiskom konzultirajte se sa svojim liječnikom.

a ) VITAMINI ; vitamin C, provitamin A, P, E, B kompleks, folna kiselina, H vitamin ( biotin ), K5, niacin
b ) MINERALNE TVARI; željezo, magnezij, kalcij, kalij, cink. molibden, mangan

gustoća između 1,0650 i 1,0700 kg/dm3
sadržaj alkohola između 90 i 110 g/dm3 odnosno 11,6 i 14,0 vol %
sadržaj ekstrakta između 175 i 185 g/dm3
sadržaj kiselina ( računajući na vinsku ) između 6,5 i 11 g/dm3
ostatak šećera iskazano kao invert između 140 i 200 g/dm3
sadržaj pepela između 0,9 i 1,7 g/dm3.

© Copyright 2018-2020 Feroz - Darko Ivančan